Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Όμορφη Θεσσαλονίκη ... (Αφιέρωμα 1)


1.) Μαρίνα Τσιντικίδου




Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Τον Απρίλιο του 1992 σε ηλικία 21 ετών εξελέγη "Σταρ Ελλάς" και τον επόμενο μήνα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Μις Υφήλιος στην Ταϋλάνδη. Ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου κλήθηκε να εκπροσωπήσει για άλλη μία φορά τα ελληνικά χρώματα στο διεθνή διαγωνισμό της Μις Ευρώπη που διοργανώθηκε στο Ζάππειο της Αθήνας κερδίζοντας αυτή την φορά τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας της γηραιάς ηπείρου. Το στέμμα της το παρέδωσε η περσινή πρώτη αναπληρωματική και κατόπιν Μις Κατερίνα Μιχαλοπούλου ενώ στην κριτική επιτροπή παρούσα ήταν και η πρώην Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εθνικά καλλιστεία η όμορφη Θεσσαλονικιά απέσπασε βραβείο της Μις Μάντισον για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια ανάμεσα στις 12 υποψήφιες.
Η διάκρισή της την έκανε διάσημη με αποτέλεσμα να αρχίσει να δέχεται τηλεοπτικές προτάσεις. Το φθινόπωρο του 1992 παρουσίασε μαζί με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο στον ANT1 το χιουμοριστικό πρόγραμμα "Candit Camera" με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη. Την περίοδο 1993-1994 το "Mega Channel" την τοποθέτησε ως συμπαρουσιάστρια δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και στην στην εκπομπή της πρωϊνής ζώνης "Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό". Στο διάβα της τηλεοπτικής της καριέρας ακολούθησαν εμφανίσεις σε διάφορες διαφημίσεις καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση ενώ παράλληλα η ενεργή της δράση στις πίστες της πασαρέλας γινόταν ακατάπαυστα. Το 1998 παρουσίασε στο "Mega Channel" το νεανικό τηλεπαιχνίδι "Έλα στο bizz".


2.) Κατερίνα Καραβάτου



Η Κατερίνα Καραβάτου γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1974 στη Θεσσαλονίκη όπου και διέμενε μέχρι που ήρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με την τηλεόραση. Έχει καταγωγή από την Χαλκιδική, από τη μεριά του πατέρα της αλλά και από την Κρήτη, απ' όπου είναι η μητέρα της. Το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη, είναι μοναχοπαίδι και οι γονείς της είναι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα. Η ίδια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην Αγγλία πάνω στο "Εκπαιδευτικό θέατρο". Ακόμα, είχε κερδίσει υποτροφία για την Ιρλαδία με θέμα τις "Ευρωπαϊκές σπουδές". Εδώ και αρκετά χρόνια την βλέπουμε καθημερινά στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha.




3.) Σίσσυ Χρηστίδου



Η Σίσσυ Χρηστίδου γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980 στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και λύκειο, βέβαια, όχι έχοντας στο μυαλό της να γίνει τραγουδίστρια αλλά απλά επειδή της άρεσε η μουσική. Την επαγγελματική της σταδιοδρομία την ξεκίνησε από το TV100 Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μια εκπομπή Lifestyle. Ακολούθησε το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και μετά από λίγο καιρό κατέβηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται σε τράπεζα. Η ενασχόλησή της αυτή δεν κράτησε και πολύ μιας και αποφάσισε να βρίσκεται στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη στην εκπομπή ΟΛΑ 5. Κάπως έτσι άρχισε να γίνεται και ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό. Έπειτα ήρθε η πρωινή εκπομπή "Όμορφος κόσμος" με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega και μετά η μεταγραφή της στο κανάλι της Κάντζας, Alpha, όπου συμπαρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο με την Ναταλία Γερμανού, την ψυχαγωγική εκπομπή "Μες στην καλή χαρά".  Παράλληλα στον Alpha παρουσίαζε και την real life εκπομπή "Αγρότης μόνος ψάχνει". Σχετικά με τα προσωπικά της, η Θεσσαλονικιά Σίσσυ, δεν είχε δώσει ποτε αφορμή για σχόλια παρά όταν γνώρισε τον Θοδωρή Μαραντίνη, τραγουδιστή των Onirama, με τον οποίο, σήμερα, έχουν αποκτήσει και ένα παιδάκι.

4.) Βίκυ Χατζηβασιλείου 



Η Βίκυ Χατζηβασιλείου πέρασε με υποτροφία (στις 10 πρώτες) στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Πήρε το μάστερ της στο Ποινικό Δίκαιο με άριστα. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές φοίτησε για δύο χρόνια στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Από το 1987 εργάζεται στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (ραδιοφωνία και τηλεόραση). Από το 2000 ασχολείται με την αρχισυνταξία και παρουσίαση επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών με ιατρικό περιεχόμενο και θέματα υγιεινής, διατροφής και ευζωίας. ("Evita" στην ET3 και "Λόγω...ζωής" στον ALPHA). Γράφει σε περιοδικά Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Έχει διδάξει δημοσιογραφία στη σχολή του Δήμου Θες/νίκης.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Θες/νίκης από το 1998-2002 όπου εξελέγη πρώτη σε σταυρούς. Διετέλεσε επί διετία Γενική Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσ/νίκης, και για δύο χρόνια κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "Η Καλλιπάτειρα". Έχει κληθεί ως κεντρική ομιλήτρια για κοινωνικά αλλά και ειδικά θέματα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσ/νίκης, και από τα ιδρυτικά στελέχη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου.

Παντρεμένη με τον Γιάννη Ακκά και μητέρα του Χρήστου και του Ορφέα.

5.) Κάτια Ζυγούλη  



Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1978.
Aπό μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Tο 1997 έγινε η πρώτη Playmate της Ελλάδας. Έχει γίνει εξώφυλλο σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας παγκοσμίως ενώ δύο χρονιές, το 2003 και το 2004, ψηφίστηκε "Μοντέλο της χρονιάς". Τον Φεβρουάριο του 2010, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο πλευρό του Γιώργου Χωραφά και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην ταινία «Επικίνδυνες Μαγειρικές».
Έχει αποκτήσει μια κόρη, την Αναστασία (γεννημένη στις 2/11/2008), με τον Σάκη Ρουβά, με τον οποίο γνωρίστηκε στα γυρίσματα διαφήμισης για εταιρία κινητής τηλεφωνίας.
 
 6.) Τζένη Μπαλατσινού



Η Τζένη Μπαλατσινού κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 1990 και στη συνέχεια, σε καλλιστεία του εξωτερικού, αυτόν της Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 1991. Επέστρεψε στην Ελλάδα ως ένα από τα περιζήτητα ονόματα στο χώρο του modelling και έγινε η μούσα του Βασίλειου Κωστέτσου. Ακόμα, παρουσίασε για κάποιο διάστημα το δελτίο καιρού αλλά και μια εκπομπή για τη μόδα. Το 1996 παντρεύεται τον Πέτρο Κωστόπουλο με τον οποίο αποκτούν και τρία παιδάκια, δύο κορίτσια και ένα αγόρι.
7.) Κατερίνα Στικούδη 


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και τη γοήτευε από μικρή ο μαγικός κόσμος της showbiz. Είναι φοιτήτρια Ιατρικών Εργαστηρίων στα ΤΕΙ Λάρισας και υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης στον ΠΑΟΚ. Το 2001 είχε έρθει πέμπτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Επίσημη πρώτη εκανε στα εθνικά καλλιστεία, όπου κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο της Μις Ελλάς 2005. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με το μόντελινγκ, και συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα δοκίμασε τις δυνάμεις της στην υποκριτική, παίρνοντας μέρος στην κωμική σειρά «Τα κορίτσια του μπαμπά». Η καλύτερη στιγμή της Το «Mega Star» που παρουσιάζει και φέτος, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Με το νάζι και την τσαχπινιά της απέκτησε την εύνοια της AGB. Αν και μόλις 23 Μαΐων έχει προλάβει να ασχοληθεί σχεδόν με όλους τους τομείς της showbiz. Το 2008, η Κατερίνα Στικούδη «χτυπά» δυνατά και εις διπλούν. Εκτός λοιπόν από παρουσιάστρια στη μακροβιότερη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Mega Star», παράλληλα τραγούδησε μαζί με τον Κώστα Μολτσίδη το κομμάτι «Τώρα», το οποίο έγινε αμέσως μεγάλο σουξέ. Το 2010 συμμετείχε στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα ψυχαγωγική εκπομπή του Mega, "Just the two of us", όπου παρτενέρ της ήταν ο Νίκος Μίχας.

8.) Βάσω Λασκαράκη


Η Βάσω Λασκαράκη, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά ( 19 -10- 1979 ) , είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,
αλλά ζει στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια. Τηλεοπτικά πρωτοεμφανίστηκε στα «Ίχνη» (2007 ΜΕGΑ), αλλά φέτος επιστρέφει με έναν από τους πιο πρωταγωνιστικούς ρόλους της «Πολυκατοικίας», κερδίζοντας τις εντυπώσεις ως όμορφη
Λουκία.

9.) Ολυμπία Χοψονίδου


  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984 .Κέρδισε τον τίτλο Star Hellas τον Απρίλιο του 2006, και πήγε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα καλλιστεία Μις Υφήλιος 2006 , τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες τον Ιούλιο 
του ίδιου χρόνου. Είναι το δεύτερο από τέσσερα παιδιά. Θεωρεί ότι οι καλύτερες πτυχές της προσωπικότητάς της είναι το χιούμορ,η  απλότητα.

10.) Ιωάννα Λίλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου